Je werk je leven

Reacties en ervaringen loopbaanbegeleiding en counseling


Projectcoördinator zorg (52 jaar)

"De begeleiding was bijzonder positief, hele gerichte ondersteuning. Ik ben iemand die van concreetheid houdt en daar is ontzettend goed op ingespeeld. Er werd goed afgestemd op mijn situatie en ik kreeg hiervoor prima oefeningen. 
Het eindresultaat heeft een gedegen CV, sollicitatiebrief èn nieuwe baan opgeleverd.
Na ruim 9 jaar te hebben gewerkt als senior consulent werving & selectie, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben heel blij met mijn nieuwe baan als projectcoördinator bij een grote zorginstelling. Mijn sterke kanten op het gebied van netwerken, organiseren, resultaat neerzetten en voorlichting geven kan ik hier zeker in kwijt."
 

Juriste (47 jaar)

"Toen ik met loopbaanbegeleding begon, stond ik op een kruispunt in mijn leven. 
Dit traject heeft mij veel positieve energie opgeleverd, vooral in de beginperiode, toen ik het zwaar had in mijn werk. Hierdoor kwam ik mijn oude patroon weer op het spoor. Nuttig was het opfrissen van het serieus nemen van mijn gevoel, de vaardigheid grenzen aan te geven en kenbaar te maken wat mijn wensen en behoeften zijn.
Dit traject heeft mij ook positieve sollicitatie-ervaringen opgeleverd, waarin ik mij echt in mijn kracht voelde staan. Ik ben toen niet aangenomen, maar later door dezelfde organisatie gevraagd voor een vergelijkbare vacature. Ik ben nu juridisch adviseur bij een landelijke organisatie van en voor ouders in het christelijk onderwijs. Ook schrijf ik brochures en artikelen over medezeggenschap.
Jouw coaching vond ik echt super; veilig, deskundig en betrokken." 
 

Ambulant hulpverlener (32 jaar)

"Ik heb voor een baan in de jeugdhulpverlening gekozen, omdat ik mensen / kinderen wil helpen. Ik wil een baan 'die ertoe doet'. Het traject met Inge was voor mij echt een bewustwording. Zo heb ik ontdekt dat er meer is dan het daadwerkelijk hulpverlenen en dat ik ook graag op een andere manier met mensen werk. Zoals de samenwerking met collega's of netwerkpartners. Ik hoef niet meer persé 'met mijn voeten in de modder te staan'...."     Vervolg en meer reacties en ervaringen.