Je werk je leven

mr. Inge de Jong (1958)

Ik ben Noloc Erkend Loopbaanprofessional en begeleid sinds begin 2003 in mijn praktijk in Nijmegen cliënten.
Na mijn studie theologie, waarin onder meer zingeving, psychologie, sociologie en (rouw)verwerking aan de orde kwamen, ben ik sociaalrechtelijk afgestudeerd aan de RU te Utrecht.
Jarenlang heb ik rechtshulp verleend aan asielzoekers. Daarnaast heb ik mij als kwaliteitsmedewerker binnen de rechtshulp toegelegd op de ontwikkeling van kwaliteiten en vaardigheden. Gaandeweg heb ik ontdekt dat mijn bezieling ligt in het begeleiden van groei- en veranderingsprocessen. Vervolgens heb ik de opleiding Creatieve Loopbaan Counseling gedaan.
In deze settings en andere cursussen heb ik mij diverse vormen van gespreksvoering eigen gemaakt en mij verdiept in de processen van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het boeit mij steeds weer om ‘mee op pad te gaan’, te zien hoe mensen op het spoor komen van hun rode draad en vandaaruit hun werk / leven hernieuwd richting geven.
Ik richt mij niet zozeer op de problemen, maar op de ontwikkeling van de eigen kracht. Vanuit die eigen kracht kun je beter omgaan met datgene wat je belemmert en kun je ook moeilijke situaties ombuigen tot iets nieuws, positiefs.
Ik heb zelf ervaren hoe wezenlijk het is om je eigen weg te gaan en zo sluit ik ook graag aan op de eigenheid en de eigen weg van ieder. Daarom is mijn werkwijze altijd afgestemd op jouw persoon en jouw persoonlijke vragen.